top of page
Zoeken

Contact als Motor voor Groei


TRAUMASPOREN

Authentic Relating betekent voor mij echt jezelf zijn en dit in verbinding brengen met de mensen om je heen. Dit is best lastig. We hebben allemaal onze dingen meegemaakt in het leven die hebben gemaakt dat we ons zijn gaan afsluiten, zijn gaan wapenen tegen de buitenwereld, aan zijn gaan passen, of onzichtbaar of heel meegaand of zorgzaam zijn geworden. Allemaal om de pijn van afwijzing en de kwetsbaarheid die we toen gevoeld hebben, niet nogmaals te beleven.


Dit is begrijpelijk, het houdt het leven draaglijk. En tegelijk zorgt het ervoor dat we uit verbinding gaan met onszelf en daardoor ook met de mensen om ons heen. Onze contacten worden oppervlakkig of complex; er komt ruis op de lijn omdat we niet meer echt in verbinding met onszelf zijn.


VAN PIJN NAAR "PURPOSE"

Dit is een vloek en een zegen; het zet ons namelijk aan om in beweging te komen. Omdat we als mens nu eenmaal altijd naar verbinding verlangen, is de disconnectie met anderen op termijn te pijnlijk. Dan hebben we de keuze om verder te vluchten in afleiding en zelfdestructieve gewoonten, een pad dat van het leven weg leidt en uiteindelijk dood loopt, of we zoeken hulp en zetten kleine stappen in een nieuwe richting.


We kunnen onze contacten en relatie(s) gaan gebruiken om bewust te worden en meer onszelf te zijn. Dit is waar Authentic Relating over gaat. Ons contact met anderen vormt de meest directe spiegel waarin we onszelf tegenkomen. Daarom is er enorm veel in te ontdekken en leren. Alhoewel dit confronterend kan zijn, is het mooie van deze manier van zelfontwikkeling dat het vooral ook meteen heel veel vervulling geeft. Dit omdat verbinding, gezien en gehoord worden, steun ontvangen, herkenning vinden in anderen en onderdeel uitmaken van een fijne groep mensen, hele wezenlijke menselijke behoeften zijn.


In onze rijke maatschappij is hier vreemd en tragisch genoeg, veelal een gebrek aan voor veel mensen. Dit terwijl ik bij Authentic Relating bijeenkomsten zie dat het zo dichtbij ligt!


OPEN UP

We zijn allemaal mens, met onze kwetsbaarheden, geraakt door het leven, met verlangens naar een beter leven, verbinding, vreugde en diepgang.


Dus wil je leren hoe je je kunt openen in contact en gezien, gehoord en begrepen kunt worden door authentiek jezelf te zijn?


Zoals een leraar van mij zei: ontmoet elkaar om jezelf te ontmoeten.


Ontdek de kracht van echt contact.


Kom naar een van onze bijeenkomsten!


27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page