top of page

AUTHENTIC RELATING DEEP DIVE

LOGO AR2.png

Leef je volle potentieel in groepen

In 6 dagdelen een deep dive Authentic Relating en groepswerk. Ervaar diepe ontspanning en verbinding in een groep. Bevrijd je levensenergie en ontdek jouw relationele gaven.

  • Verlang je ernaar om jouw ware natuur naar buiten te brengen, met jouw unieke kwaliteiten iets toe te voegen aan het geheel?

  • Houd je jezelf nog terug of pas je je aan, uit angst voor oordelen of negatieve reacties?

  • En wil je dit van je afwerpen en jezelf bevrijden van oude ballast, remmingen, oordelen of angst?

  • Leer om jouw stroom te volgen en je te openen en bewegen naar wat goed voelt voor JOU!

  • Ontspan in een groepsveld waarin alles van jou welkom is en je uitgenodigd wordt jouw unieke eigenheid te laten zien.

trees.jpg

“ In korte tijd heb ik me intens verbonden gevoeld met de rest. In het begin nog aftastend en voorzichtig, maar daarna met volle overtuiging. Ik heb het idee dat we echt een reis hebben afgelegd met z'n allen. Stukje bij beetje zijn er laagjes afgepeld, en hebben we elkaar écht mogen zien, ieder zo uniek en mooi op zijn/haar eigen manier.”

Michelle

Kopie van IMG_5352_edited_edited.jpg

Je bent open en puur geboren

Een centraal thema waar ieder mens in diens ontwikkeling mee wordt geconfronteerd, is de wrijving tussen de behoefte om bij de groep te horen en de vrijheid om je eigen pad te volgen, je eigen antwoorden te vinden buiten de gebaande paden. Ofwel, de vrijheid om jezelf te zijn. Bij je geboorte vallen deze twee nog helemaal samen: je bent intens verbonden, gehecht, open, direct, spontaan, puur. Wat erin zit kwam eruit, zonder filter of aanpassing. Super krachtig, maar ook kwetsbaar. 

Groepstrauma

Vaak leer je al jong dat jezelf zijn, verbinding maken, je openen en je laten zien, gevaarlijk is omdat je afgewezen, veroordeeld, uitgestoten of gestraft kunt worden. We dragen de erfenis van duizenden jaren religie, ideologie en dwingende groepscultuur, waar we ons aan moesten passen ten koste van onze individualiteit. We zijn ons onveilig gaan voelen en af gaan sluiten, aan gaan passen, verbergen of wapenen tegen de omgeving. We zijn onszelf gaan beschermen. En het is heel spannend geworden om onze unieke kleuren te laten zien. 

kleuren.jpg
Achtergrond homepage.jpg

De Kracht van de Groep

Waar mensen bij elkaar komen bestaat de kans op een herhaling van oud zeer of een amplified field voor heling. Waar de basiscursus de basis legt voor de communicatie waarmee we een veilige ruimte creëren om samen te zijn, gaat de Deep Dive meer over het groepsproces en over JOU. Wat kom je tegen in een groep en hoe kunnen we het groepsproces aanwenden voor de bevrijding van oude ballast en het gaan belichamen van ieders unieke gaven en verlangens?

Wat kun je verwachten?

thumbnail_IMG_2338_edited_edited_edited_edited.jpg
Ervaar de kracht van de groep 

Ervaar diepe ontspanning en bekrachtiging in een groep door het stap voor stap opbouwen van veiligheid en groepscoherentie. Leer over het 'amplified field' en de wetten van energetische groepsdynamiek. Word sensitief voor de onderstroom door meditatieve aanwezigheid en reflectie. 

Kopie van IMG_5352_edited_edited.jpg
Zorg goed voor gewonde kind-delen

Word je bewust van gewonde kind- en traumadelen in jezelf, en de manieren waarop jouw beschermingsmechanismes echt contact en nabijheid op afstand houden. Maak van je pijn je grootste motor voor groei en verbinding, door goed voor jezelf te leren zorgen. Leer eenvoudige technieken voor zelf- en coregulatie. 

photo_2023-10-06_13-41-26_edited.jpg
Volg je hart
 

Authentic Relating zet je in beweging! Onze authentieke verlangens en impulsen zijn krachtige motoren voor groei. We oefenen met het (h)erkennen, uiten en vormgeven van jouw behoeften op een manier die anderen mee krijgt. Hoe herken je de signalen van je lichaam en gebruik je je impulsen om te navigeren in een groep? 

Kopie van IMG_5331_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
Vrijere zelfexpressie
 

Beweeg door blokkades, remmingen en ongemakkelijkheden naar een grotere reikwijdte van jouw emotionele-energetische capaciteit. Door lichaamswerk en expressie ga je je vrijer voelen in je lichaam en om alle kanten van jezelf te laten zien. 

a4bf64_1de932d7bcfe41b2a1ac1dfddec52dc1~mv2.jpg
Passie en potentie
 

Belichaam meer van je oorspronkelijke natuur en inherente kwaliteiten en gaven. Als er niets hoeft, wat wil er dan van nature uit jou ontstaan? Ontdek jouw plek en jouw gift aan de wereld.

 

Stop_edited_edited_edited.jpg
De kracht van nee
 

Leer grenzen identificeren in je lichaam en oefen met de energie van 'nee'. Je leert jouw persoonlijke ruimte te beschermen door werkelijk achter jezelf te gaan staan en het gebruik van 'pauze' en 'stop'.

IMG_7305_edited.jpg
Spreek je waarheid
 

Verbinding en synergie in een groep ontstaan op het moment dat een ieder diens authentieke stem laat horen. Vaak houden we onszelf terug omdat we niet lastig willen zijn of bang zijn voor negatieve reacties. Dit zorgt voor spanning, die op termijn voor verwijdering of conflict kan zorgen. Leer jezelf in te brengen op een manier die werkelijk landt, omdat je recht doet aan jezelf én anderen.

fest2018-264_edited.jpg
Lichamelijke nabijheid en aanraking

Ontdek en speel met lichamelijke nabijheid, intimiteit en aanraking: wat vind je fijn, waar heb je behoefte aan, wat vind je spannend en wat zijn je grenzen? Ons lichaam is de geheugenbank van onze ervaringen. Leer vertrouwen op de intelligentie van je lichaam en ontdek hoe je lichamelijk kunt ontladen en op kunt laden in contact met anderen.

Wellness Coach_edited_edited_edited.jpg
Bevrijd je van de mind
 

Doorzie de werking van het denken. Stop de bemoeienis met jezelf, het zoeken en beoordelen. Identificeer de belangrijkste verhalen die jouw gevoel van eigenwaarde onderuit halen. Laat vastgeroeste identiteiten en het pijnlichaam op natuurlijke wijze uitzuiveren en loslaten.

Hoe ziet dit eruit?

Groepswerk

Net als in de basiscursus maken we gebruik van verschillende werkvormen: één-op-één en groepsgewijs. In de deep dive zal de focus liggen op het stap voor stap opbouwen van verschillende vormen van groepswerk. We werken met gestructureerde en organische processen, belichaamd cirkelwerk en lichte opstellingen. Er zal een goede mix zijn tussen geleid groepswerk en groepswerk waarin zelfleiderschap centraal staat. Beleving en reflectie zullen elkaar afwisselen.  

Belichaming en expressie

Waar in de basiscursus het contact maken en 'zijn met wat is' centraal stond, leggen we in de deep dive de nadruk op het bewegen met wat is. We zullen de wijsheid van het lichaam meer aanspreken om te leren bewegen in de richting van je verlangen en meer van je onvervulde potentieel te gaan belichamen. We zullen gebruik maken van muziek en dans en elementen van proceswerk, waarin je uitgenodigd wordt om expressie te geven aan emotie, vastzittende energie of ondergesneeuwde delen van jezelf.

Kopie van IMG_5331_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

Bijdrage

175 euro

Early bird 150 euro.

shutterstock_439061860_communities.jpg

Praktisch

Data

Nader te bepalen in 2024

Locatie

Centre Ramet

Johan van Oldenbarneveltlaan 62

3705 HJ Zeist

Bijdrage

222,- euro

Anker 4

Heb je een vraag?

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe cursusdata?

Klik hier voor Nieuwsbrief of Ebook. Heb je een andere vraag? Laat het ons weten.

Bedankt voor je bericht!

bottom of page