top of page

BASISCURSUS AUTHENTIC RELATING

LOGO AR2.png

Ontdek de Kracht van Echt Contact

Leer in 4 dagdelen de fundamenten van Authentic Relating. Ontdek hoe je echt contact en nabijheid weer als vanzelfsprekend kunt ervaren door natuurlijk jezelf te zijn. 

 • Verlang je naar diepere verbinding, meer intimiteit en nabijheid?

 • Wil je meer vreugde, vrijheid en gemak ervaren in contact?

 • Vind je het moeilijk om te delen wat er werkelijk in je leeft?

 • Houd je jezelf nog terug of pas je je aan, uit angst voor oordelen of negatieve reacties?

 • En wil je leren hoe je je kunt openen in contact en gezien, gehoord en begrepen kunt worden door authentiek jezelf te zijn?

Welkom!

Echt contact, liefde en fijne relaties zijn datgene wat het leven kleur geeft. Tegelijk is het ook wat voor de meeste kopzorgen en hartenpijn zorgt. En ja, dat maakt je behoorlijk kwetsbaar in verbinding met anderen. Maar juist omdat je zo geraakt kunt worden in contact, kan het je ook gigantisch veel vervulling geven! 

Maar waar leer je dat? Hoe ben je jezelf in contact met anderen? Hoe ga je om met gevoelens en verlangens, nabijheid en onzekerheid, in een maatschappij die je hier niets over leert? Authentic Relating doet precies dat. Wij zijn Evert en Barbara, oprichters van Authentic Relating Nederland, en nodigen je uit om op reis te gaan in contact met jezelf en anderen. 

Voor veel mensen zijn bevredigende sociale contacten niet vanzelfsprekend. Herken jij je in één van onderstaande beschrijvingen?​

 • Je hebt genoeg sociale contacten, maar hebt behoefte aan meer verdieping, nabijheid en intimiteit.

 • Je bent gevoelig en vindt het lastig om dicht bij jezelf te blijven in contact met anderen en groepen.

 • Je voelt je regelmatig onzeker, kan je niet goed uiten en neemt moeilijk ruimte in.

 • Je ervaart terugkerende patronen in je intieme relaties.

 • Je wilt leren hoe je beter met miscommunicatie en conflict kunt omgaan. 

Relaties als motor voor groei

Verbinding staat letterlijk aan de wieg van je leven. Allemaal hebben we dingen meegemaakt die ons gekwetst hebben en onveiligheid hebben veroorzaakt. Omdat in onze maatschappij weinig ruimte is voor kwetsbaarheid, worstelen we hier vaak alleen mee, achter het 'alles-gaat-goed-imago'. Het maakt onze relaties vaak complex of oppervlakkig. Dit is een vloek en een zegen: want pijn die ontstaan is in verbinding, wil ook geheeld worden in verbinding. Hoe zou het zijn om met een groep mensen hier bewust ruimte voor te maken, waar dit allemaal welkom is? Waar zowel jouw kracht en licht als je kwetsbaarheid en relationele blinde vlekken zichtbaar mogen worden. Waar je jouw kwaliteiten en potentie mag ontdekken, met de support van anderen.

Achtergrond homepage.jpg

Wat is Authentic Relating?

Authentic Relating is een unieke methode die je op eenvoudige wijze leert om weer natuurlijk jezelf te zijn en van daaruit spontaan, warm, diep en eerlijk verbinding te maken met anderen. Of het nu intieme relaties, vrienden, collega's of zelfs willekeurige vreemden betreft, Authentic Relating biedt je een eenvoudige landkaart naar meer gemak, nabijheid en verdieping in al je relaties. Je krijgt een toolbox van relatie- en communicatieskills, en leert om je volledige zelf te belichamen in de wereld. 

Wat kun je verwachten?

Schermafbeelding 2023-03-30 om 13_edited
Ontdek de kracht van kwetsbaarheid

Laat jezelf zien voorbij het ‘alles-gaat-goed’ imago en ontdek dat kwetsbaarheid tonen niet tot afwijzing leidt, maar juist begrip, verbondenheid en respect oproept. Ervaar de vrijheid die komt als je niets meer hoeft op te houden. Je leert je gevoel te laten spreken en anderen hierin toe te laten en te ontmoeten in hun gevoelens. 

Authentic-5_edited_edited_edited.jpg
Je bent het waard om gezien te worden

Echt contact gaat over gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Om gezien te worden is het niet alleen nodig dat we onszelf laten zien, maar ook dat we anderen binnen laten. We creëren een veilige setting om te oefenen met ruimte innemen, onszelf openen en de capaciteit voor het ontvangen van liefde en aandacht vergroten. Dit volledig in afstemming met jouw grenzen en behoefte.

Schermafbeelding 2023-03-30 om 13_edited
Volg je hart
 

Authentic Relating zet je in beweging! Onze authentieke verlangens zijn krachtige motoren voor groei. We oefenen met het (h)erkennen, uiten en vormgeven van jouw behoeften op een manier die anderen mee krijgt. Ontdek hoe je jouw stroom kunt volgen en stap voor stap meer passie en vervulling kunt gaan beleven in je contacten.

IMG_4342_edited_edited.jpg
Leer de drie niveaus van communicatie

In het dagelijks leven vertellen we vaak verhalen over onszelf en zien vaak het meest essentiële over het hoofd: de ervaring van dit moment in contact. Creëer meer intimiteit met 'relational present moment tracking'. Door te vertragen ga je leren om uit je hoofd te komen en ervaren wat er gebeurt in jou in contact met anderen. Je leert je gewaar te worden van de subtiele signalen van je lichaam en te delen vanuit je gevoel.

Kopie van IMG_5352_edited_edited.jpg
Zorg goed voor gewonde kind-delen

Word je bewust van gewonde kind- en traumadelen in jezelf, en de manieren waarop jouw beschermingsmechanismes echt contact en nabijheid op afstand houden. Maak van je pijn je grootste motor voor groei en verbinding, door goed voor jezelf te leren zorgen. Leer eenvoudige lichamelijke technieken voor zelf- en coregulatie. 

IMG_7305_edited.jpg
Spreek je waarheid
 

Verbinding en synergie ontstaan op het moment dat een ieder diens authentieke stem laat horen. Vaak houden we onszelf terug omdat we niet lastig willen zijn of bang zijn voor negatieve reacties. Dit zorgt voor spanning, die op termijn voor verwijdering of conflict kan zorgen. Leer jezelf in te brengen en lastige gesprekken te voeren op een manier die werkelijk landt, omdat je recht doet aan jezelf én anderen. Je leert o.a. de Geweldloze communicatie.

Hoe ziet dit eruit?

Interactief en ervaringsgericht

Tijdens een bijeenkomst begeleiden we jou op een reis in contact met jezelf en anderen. We maken gebruik van verschillende werkvormen: één-op-één en groepsgewijs. Door te vertragen, delen, oogcontact, beweging, aanraking en muziek, afgestemd op het moment en de groep, creëren we een veilige en warme sfeer waarin we elkaar echt kunnen ontmoeten en steunen in het zijn van onszelf.  

Theorie en praktijk

In de cursus werken we met een duidelijk theoretisch kader en stapsgewijze methodiek, die op organische wijze vervlochten zal worden in de voornamelijk ervaringsgerichte werkwijze. Dit zodat je niet alleen een mooie ervaring hebt van echt contact, maar het ook dieper integreert omdat je weet hoe, wat en waarom dit ontstaat en hoe je dit zelf kunt toepassen in je dagelijks leven. 

4 directions of connection eng.png

Bijdrage

175 euro

Early bird 150 euro.

shutterstock_439061860_communities.jpg

Praktisch

4 avonden Utrecht

 • Donderdag 2, 9, 23, 30 mei   van 19.30-22.00 uur

 • 't Klophuis, Haitidreef 6, 3563HC Utrecht

 • Bijdrage: 180,-  Early bird 160,- 

 • Facilitator Evert van As            

Anker 4

Heb je een vraag?

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe cursusdata?

Nieuwsbrief of Ebook ontvangen? Of heb je een andere vraag? Laat het ons weten.

Bedankt voor je bericht!

bottom of page